
ASC Salmonside Norwegian smoked whole Steur
Hele gerookte zalmzijde met vel gerookt onder het label van Steur. Voor het rookproces wordt een geheime melange van vier FSC gecertificeerde houtsoorten gebruikt. De aroma’s van de rook komen direct in aanraking met de zalm, dat komt de smaak van de zalm ten goede en zorgt voor een kenmerkende Steur smaak.

Product Description
Gerookte zalmzijde met vel gerookt onder het label van Steur. Voor het rookproces wordt een geheime melange van vier FSC gecertificeerde houtsoorten gebruikt. De aroma’s van de rook komen direct in aanraking met de zalm, dat komt de smaak van de zalm ten goede en zorgt voor een kenmerkende Steur smaak. De Noorse zalm, ook wel Arctic Salmon genoemd, wordt gekweekt in de koude noordelijke wateren van Noorwegen. De zalmen hebben veel bewegingsvrijheid in de zeer ruime kooien in de fjorden. Wanneer de jonge gekweekte zalm een minimum gewicht van 300 gram heeft, wordt deze vanuit het zoetwater uitgezet in de kooi totdat deze groot genoeg is om te oogsten. De zalm wordt samen met het zeewater in de oogstboot gepompt en komt via een buis, zwemmend tegen de stroming in, het bassin binnen.
Product information
EAN Code: | 510010_STUK_1000GRAM |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 510010_STUK_1000GRAM |
TECHNIEK | AQUACULTURE |
Seizoen

Alternatives
Mocht je deze ASC gecertificeerde zalm niet kunnen krijgen, neem dan de Schotse Loch Duart of Alaska Chum zalm. |
Origin
Herkomst | Noorwegen |
---|---|
Vangstgebied | FAO 27 |
Fishing technique
Kweek Noorwegen |
Gastronomy
Deze zalm behoort in het topsegment van de gerookte zalmen thuis. De zalm heeft een mooie zachte (na)smaak en is smaaktechnisch prachtig in balans. |
Availability
Deze gerookte zalm is het hele jaar verkrijgbaar. |
Allergens
Allergen description
zalm en producten op basis van zalm | M |
---|---|
Vis en producten op basis van vis | M |
Nutrients
Vet totaal | 13.20 |
---|---|
Koolhydraten totaal | 0.50 |
Zout | 3.00 |
Waarvan suikers | 0.50 |
Energie kcal | 211.00 |
Waarvan verzadigd vet | 2.30 |
Energie kJ | 881.00 |
Eiwit totaal | 23.20 |
Tip
Als je deze zalm zelf gaat trancheren dan is het de kunst om dit zo dun te doen dat je door de zalm heen de krant zou kunnen lezen. Als de zalm perfect gerookt is, zal het plakje gerookte zalm niet scheuren. |