ASC Kingfishfilet Yellowtail Holland met vel 3+

De ASC gecertificeerde yellowtail kingfish is een prachtige vis die in de Japanse culinaire wereld beter bekend is als Hiramasa. Deze vis komt in het wild voor in alle zuidelijke wateren. Sinds enkele jaren wordt deze vis o.a. in Nederland gekweekt.
Sustainable fish icon

Product Description

De ASC gecertificeerde yellowtail kingfish is een prachtige vis die in de Japanse culinaire wereld beter bekend is als Hiramasa. Deze vis komt in het wild voor in alle zuidelijke wateren. Op verschillende plaatsen ter wereld kweekt men de Yellowtail kingfish, zo ook in Nederland. Kwalitatief kweekt men in Nederland een zeer fraai product.

Product information

EAN Code: 154014_KG_KG
Brand: Jan van As
Product code: 154014_KG_KG

Seizoen

YAJ001

Alternatives

Het alternatief is de Australische of Japanse kweek.

Origin

Herkomst Nederland
Vangstgebied FAO 27.

Fishing technique

De ASC gecertificeerde Hollandse yellowtail kingfish wordt als larf in bassins gekweekt. Als deze vissen groter worden verplaatsen ze deze naar andere bassins. Het is goed om te weten dat de vis niet wordt uitgezet in bassins op zee. Het kweken gebeurt in een gesloten systeem. Deze gekweekte variant kan in gevangenschap ook kuit schieten. Voor de kweek worden grote moeder exemplaren gebruikt voor de productie van fingerlings. Dit noemt men “self sustaining”. Hierbij zijn er geen larven van wilde populaties nodig om vis te kweken.

Gastronomy

De Hollandse yellowtail kingfish is een heerlijke vis die geschikt is voor rauwe consumptie maar bakken en grillen behoort zeker ook tot de mogelijkheden.

Availability

De periode waarin deze vis kuit schiet is in de maanden mei en juni. Als consument zal je daar geen hinder van hebben. De gekweekte kingfish / hamachi, kun je het gehele jaar door consumeren.

Nutrients

Waarvan suikers 0.50
Waarvan verzadigd vet 3.20
Energie kcal 212.00
Eiwit totaal 22.20
Koolhydraten totaal 0.50
Zout 0.03
Vet totaal 13.80
Energie kJ 890.40

Certification

Ja

Tip

De yellowtail kingfish heeft een relatief hoog vetgehalte en is dus snel aan derving onderhevig. Is de bloedlijn in de filet bruin, dan is deze niet meer geschikt voor rauwe consumptie.