Anchovy skewers 1kg

Anchovy skewers 1kg

Een mooi klein olijfje omlegt met ansjovisfilet in olie. Een ideaal borrelhapje.

Product Description

De Ansjovis is vooral bekend in het zuiden van Europa. Als de temperatuur van het zeewater stijgt, dan kan de ansjovis in noordelijke delen van Europa voorkomen. Ook in Nederland wordt de ansjovis bevist. Dit is slechts periodiek en is seizoensgebonden. Dit exemplaar komt voor in de wateren van Zuid-Spanje, beter gezegd de Golf van Cadiz. Ansjovis kan 20 cm groot worden en zwemt tot op een diepte 400 m. Ansjovis heeft een klein smal kopje met een kenmerkende korte onderkaak. De bovenzijde van de vis heeft een donker blauw / zwarte kleur uitlopend naar een zilverkleurige buikzijde.

Product information

EAN Code: 300400_STUK
Brand: Jan van As
Product code: 300400_STUK
TECHNIEK MARINE_FISHERY

Seizoen

ANS004

Alternatives

Als je geen ansjovisspiesjes kunt krijgen biedt wellicht de anjovisfilet in olie of oosterse wijze uitkomst. Hoewel de sardine een totaal ander visje is kan zij wel een alternatief vormen.

Origin

Herkomst Italiƫ
Vangstgebied FAO 27

Fishing technique

Ansjovis wordt in Nederland kleinschalig bevist met een al eeuwen oude methode, de weervisserij techniek. De techniek die de visser in de Golf van Biskaje toepast is het gebruik van de purse seine methode. Men kan ook gebruik maken van de enkelvoudige trawl of de ringzegen.

Gastronomy

De ansjovis spiesjes worden veel gebruikt op buffetten.

Availability

Ansjovis die voorkomt in de Golf van Cadiz en in de Noordzee plant zich voort in de maanden juni tot augustus. De Ansjovis kan het beste geconsumeerd worden tussen september en mei.

Allergens

Allergen description

Vis en producten op basis van vis M
Weekdieren en producten op basis van weekdieren M

Nutrients

Vet totaal 11.20
Koolhydraten totaal 2.50
Zout 3.50
Waarvan suikers 0.40
Energie kcal 166.00
Waarvan verzadigd vet 1.80
Energie kJ 692.00
Eiwit totaal 13.90

Tip

Ansjovis is een betaalbaar visje.