
Ansjovis provencaalse wijze bak 1 kg
Ansjovis stamt uit een grote familie en komt over de hele wereld voor. Ansjovis is een klein visje dat vergeleken kan worden met een sardine, maar de ansjovis is geen familie van de sardine. De ansjovis is vooral bekend in het zuiden van Europa. Ook in Nederland wordt de ansjovis bevist. Dit is slechts periodiek en seizoensgebonden.

Product Description
Ansjovis stamt uit een grote familie en komt over de hele wereld voor. Ansjovis is een klein visje dat vergeleken kan worden met een sardine, maar de ansjovis is geen familie van de sardine. De ansjovis is vooral bekend in het zuiden van Europa. Ook in Nederland wordt de ansjovis bevist. Dit is slechts periodiek en seizoensgebonden. Dit exemplaar komt voor in de wateren van Zuid-Spanje, beter gezegd de Golf van Cadiz. Ansjovis kan 20 cm groot worden en zwemt tot op een diepte 400 m. Ansjovis heeft een klein smal kopje met een kenmerkende korte onderkaak. De bovenzijde van de vis heeft een donker blauw / zwarte kleur uitlopend naar een zilverkleurige buikzijde.
Product information
EAN Code: | 300440_STUK |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 300440_STUK |
Seizoen

Alternatives
Als je geen verse ansjovis kunt krijgen biedt wellicht de ingeblikte of gemarineerde ansjovis uitkomst. Hoewel de sardine een totaal ander visje is kan zij wel een alternatief vormen. |
Origin
Herkomst | North-East Atlantic Ocean |
---|---|
Vangstgebied | FAO 27 |
Fishing technique
Ansjovis wordt in Nederland kleinschalig bevist met een al eeuwen oude methode, de weervisserij techniek. De techniek die de visser in de Golf van Biskaje toepast is het gebruik van de purse seine methode. Men kan ook gebruik maken van de enkelvoudige trawl of de ringzegen. |
Gastronomy
Verse ansjovis is een streling voor de tong. Ansjovis leent zich goed in allerlei gerechten en het is simpel om er iets moois van te maken. Ansjovis kan zelfs rauw worden gegeten, olijfolie met een snufje zeezout doet al wonderen. Ansjovis heeft een karakteristieke smaak en verdiend een beter lot in de gastronomie. Ansjovis kan je rauw eten, roken, drogen en conserveren. |
Availability
Ansjovis die voorkomt in de Golf van Cadiz en in de Noordzee plant zich voort in de maanden juni tot augustus. De Ansjovis kan het beste gegeten worden tussen september en mei. |
Nutrients
Waarvan suikers | 0.00 |
---|---|
Energie kJ | 548.00 |
Eiwit totaal | 19.90 |
Energie kcal | 131.00 |
Waarvan verzadigd vet | 0.90 |
Vet totaal | 5.70 |
Zout | 1.80 |
Koolhydraten totaal | 0.00 |
Tip
Ansjovis is een betaalbaar visje, maar let erop dat deze goed vers is. Als de kop roodgekleurd is en de buikjes zijn kapot, dan kan je ze beter niet kopen. |