Ansjovis pasta tube 56gr

Ansjovis pasta tube 56gr

Ansjovisfilet ingelegd in naturel olie. De Ansjovis is vooral bekend in het zuiden van Europa. Als de temperatuur van het zeewater stijgt, dan kan de ansjovis in noordelijke delen van Europa voorkomen.

Product Description

Ansjovisfilet ingelegd in naturel olie. De ansjovis is vooral bekend in het zuiden van Europa. Als de temperatuur van het zeewater stijgt, dan kan de ansjovis in noordelijke delen van Europa voorkomen. Ook in Nederland wordt de ansjovis bevist. Dit is slechts periodiek en is seizoens gebonden. Dit exemplaar komt voor in de wateren van Zuid-Spanje, beter gezegd de Golf van Cadiz. Ansjovis kan 20 cm groot worden en zwemt tot op een diepte 400 m. Ansjovis heeft een klein smal kopje met een kenmerkende korte onderkaak. De bovenzijde van de vis heeft een donker blauw / zwarte kleur uitlopend naar een zilverkleurige buikzijde.

Product information

Brand: Jan van As
Product code: 620720_STUK

Seizoen

ANS002

Alternatives

Als je geen ansjovisfilet in olie kunt krijgen, kies dan voor de ansjovisfilet op oosterwijze. Hoewel de sardine een totaal ander visje is kan zij wel een alternatief vormen.

Origin

Herkomst North-East Atlantic Ocean
Vangstgebied FAO 27

Fishing technique

Ansjovis wordt in Nederland kleinschalig bevist met een al eeuwen oude methode, de weervisserij techniek. De techniek die de visser in de Golf van Biskaje toepast is het gebruik van de purse seine methode. Men kan ook gebruik maken van de enkelvoudige trawl of de ringzegen.

Gastronomy

Met de ansjovisfilet in olie kun je alle kanten op, voor op brood, toast of voor in een salade.

Availability

Ansjovis die voorkomt in de Golf van Cadiz en in de Noordzee plant zich voort in de maanden juni tot augustus. De Ansjovis kan het beste gegeten worden tussen september en mei.

Allergens

Allergen description

Zwaveldioxide en sulfieten M

Nutrients

Energie (kJ) 878.00
Energie (kcal) 210.00
Vet (gram) 12.10
Verzadigd vet (gram) 2.60
Suiker (gram) 0.10
Zout (gram) 14.00
Cholestoreol (gram) 10.70
Proteinen (gram) 14.60

Tip

Ansjovis is een betaalbaar visje.