Anchovy can 48gr

Anchovy can 48gr

Blikje ansjovisfilet. De filet ligt in olie.

Product Description

De Ansjovis is vooral bekend in het zuiden van Europa. Als de temperatuur van het zeewater stijgt, dan kan de ansjovis in noordelijke delen van Europa voorkomen. Ook in Nederland wordt de ansjovis bevist. Dit is slechts periodiek en is seizoens gebonden. Dit exemplaar komt voor in de wateren van Zuid-Spanje, beter gezegd de Golf van Cadiz. Ansjovis kan 20 cm groot worden en zwemt tot op een diepte 400 m. Ansjovis heeft een klein smal kopje met een kenmerkende korte onderkaak. De bovenzijde van de vis heeft een donker blauw / zwarte kleur uitlopend naar een zilverkleurige buikzijde.

Product information

EAN Code: 620730_STUK
Brand: Jan van As
Product code: 620730_STUK
TECHNIEK MARINE_FISHERY

Seizoen

ANS009

Alternatives

Als je geen ansjovis in blik kunt krijgen kies dan voor de ansjovisfilet in olie of oostersewijze. Hoewel de sardine een totaal ander visje is kan zij wel een alternatief vormen.

Origin

Herkomst Nederland
Vangstgebied FAO 27

Fishing technique

Ansjovis wordt in Nederland kleinschalig bevist met een al eeuwen oude methode, de weervisserij techniek. De techniek die de visser in de Golf van Biskaje toepast is het gebruik van de purse seine methode. Men kan ook gebruik maken van de enkelvoudige trawl of de ringzegen.

Gastronomy

Met de ansjovisfilet uit blik kun je alle kanten op, voor op een stoer stuk brood of toast of voor in een salade.

Availability

Is het gehele jaar door verkrijgbaar.

Allergens

Allergen description

Vis en producten op basis van vis M

Nutrients

Waarvan verzadigd vet 1.40
Vet totaal 9.40
Koolhydraten totaal 0.00
Zout 15.00
Waarvan suikers 0.00
Energie kcal 195.00
Energie kJ 815.00
Eiwit totaal 27.50

Tip

Ansjovis is een betaalbaar visje. Wellicht door zijn eenvoud een zeer smakelijk visje.Laat de filet voor gebruik goed uitlekken.