Go to Top

Bocuse d’Or Nederland

Versvishandel Jan van As trotse partner Bocuse d’Or (NL)

Versvishandel Jan van As is per maart 2018 trotse ‘premium partner’ geworden van Bocuse d’Or Nederland.
De stichting Bocuse d’Or Nederland is opgericht om Nederlandse deelname aan de prestigieuze internationale Bocuse d’Or wedstrijden mogelijk te maken.
Bocuse d’or is dé belangrijkste kookwedstrijd ter wereld, het zijn de Olympische Spelen op het gebied van koken.

Bocuse d’Or

De kookwedstrijd Bocuse d’Or is bedacht door Paul Bocuse. Deze 91-jarige chef is een legende die helaas afgelopen januari is overleden.
Bocuse d’Or is de internationale kookwedstrijd die in 1987 voor het eerst gehouden werd. Waarom? Omdat Paul Bocuse graag een culinaire competitie wilde starten waarbij chefs live en voor een publiek gerechten klaar moesten maken. Een combinatie tussen sport en cuisine.

Bocuse d’Or Nederland

Het doel van Bocuse d’Or Nederland is mensen te enthousiasmeren voor gastronomie. Versvishandel Jan van As kijkt er naar uit om zich samen met Bocuse d‘Or in te kunnen zetten voor de gastronomie in Nederland.

Team NL

Lars Drost en zijn commis Mike Klaassen (beide werkzaam bij Ciel Bleu**) zijn helaas niet door naar de wereldfinale van de Bocuse d’Or in Lyon. Noorwegen wint de prestigieuze kookwedstrijd, Denemarken eindigt op de tweede plek en Finland wordt derde.

Nederland eindigde op de 13e plek in de ranglijst. De vleesschaal scoorde met 758,5 punten hoog. Helaas zijn er punten laten liggen bij het kaasgerecht, waar Nederland 661,5 punten voor kreeg.

De grote wereldfinale om de Bocuse d’Or vindt plaats in het Franse Lyon, januari 2019. In totaal gaan teams uit 24 landen van over de hele wereld de strijd aan.