Go to Top

Bocuse d’Or Nederland

Versvishandel Jan van As trotse partner Bocuse d’Or (NL)

Versvishandel Jan van As is sinds 2018 trotse ‘premium partner’ van Bocuse d’Or Nederland.
De stichting Bocuse d’Or Nederland is opgericht om Nederlandse deelname aan de prestigieuze internationale Bocuse d’Or wedstrijden mogelijk te maken.
Bocuse d’or is dé belangrijkste kookwedstrijd ter wereld, het zijn de Olympische Spelen op het gebied van koken.

Bocuse d’Or

De kookwedstrijd Bocuse d’Or is bedacht door Paul Bocuse.
Bocuse d’Or is de internationale kookwedstrijd die in 1987 voor het eerst gehouden werd. Waarom? Omdat Paul Bocuse graag een culinaire competitie wilde starten waarbij chefs live en voor een publiek gerechten klaar moesten maken. Een combinatie tussen sport en cuisine.

Bocuse d’Or Nederland

Het doel van Bocuse d’Or Nederland is het bevorderen van een positief imago van de Nederlandse gastronomie, het profileren van het koksambacht, het enthousiast maken van jongeren voor het beroep van kok en het bevorderen van het gebruik van kwalitatief hoogwaardige, innovatieve en duurzame producten. De wedstrijd om de Bocuse d’Or is een wereldpodium voor chefs van grote klasse.

Bocuse d’Or Nederland organiseert de Nederlandse competitie en ondersteunt het Nederlandse team bij de deelname aan de Europese wedstrijd en voor de wereldfinale in Lyon. Voor de noodzakelijke financiële middelen werkt Bocuse d’Or Nederland samen met bedrijven en organisaties (partners) die de wedstrijd en het doel van de stichting een warm hart toe dragen. Door een nauwe samenwerking kunnen zij Bocuse d’Or Nederland inzetten voor hun eigen pr- en marketingdoelen.

Team NL

Op 15 oktober stappen chef Marco van der Wijngaard (restaurant ’t Amsterdammertje* in Loenen aan de Vecht) en commis Yentl van Gilst (restaurant de Burgemeester* in Linschoten) in de culinaire boksring tijdens de Europese finale van Bocuse d’Or in Tallinn (Estland) (15 en 16 oktober). Na twee keer uitstel vanwege de Coronacrisis lijkt het nu dan toch echt door te gaan.

Geen Nederlandse voorronde en finale

In dit jaar zouden we ook een Nederlandse voorronde en een Nederlandse finale organiseren om zo de kandidaat te selecteren voor de Europese finale van 2022. Ons doel was meer tijd te hebben voor training en activiteiten met partners. Helaas hebben we moeten besluiten om dit een jaar uit te stellen naar 2021. We komen dan weer in de normale cyclus. Inmiddels hebben we onze partners van Gastvrij Rotterdam en het Miele Experience center hierover geïnformeerd.