Go to Top

Alaska Seafood

Alaska Seafood Marketing Institute

Waarom haalt u met vis uit Alaska iets bijzonders in huis?

Alle vissoorten die voor de kust van Alaska gevangen worden, zwemmen in schoon water en worden met respect voor hun leefmilieu gevangen.
Al sinds het begin van de 20ste eeuw hanteert Alaska strenge regels bij de visvangst. Zo vindt de beroemde “salmon run” plaats op het moment dat de zalm terug zwemt naar zijn paaigebied. Daarvoor hebben biologen vastgesteld dat er al voldoende zalmen zijn doorgezwommen om zich te kunnen voortplanten.

Een wilde zalm uit Alaska is puur natuur. Geen toevoegingen, geen vervuiling en alleen gevoed met natuurlijk voedsel.
Daardoor is wilde zalm ook super gezond.

Maar ook andere vissoorten die voor de kust van Alaska gevangen worden, zoals pollack, kabeljauw en diverse schaal- en schelpdieren voldoen aan de strenge eisen die Alaska zichzelf oplegt.
Zo zijn er strenge quota vastgelegd. Zodra die zijn bereikt, wordt het visseizoen gesloten, zodat de vissen zich in alle rust kunnen voortplanten. Op die manier wordt ervoor gezorgd dat de bestanden altijd gezond blijven.

Maar laten we ook niet vergeten dat de zalm en andere vissoorten uit Alaska gewoon geweldig smaken! De puur natuurlijke smaak van de vele variëteiten is niet te overtreffen. Op welke manier u de vis ook klaarmaakt, het resultaat is altijd goed!

www.alaskaseafood.org

Alaska Seafood