Go to Top

www.etenover.nl: bestel nu je vispakket voor thuis!

Sinds enkele dagen is het non-profitplatform www.etenover.nl live. Leveranciers aan de horeca worden in staat gesteld hun onverkochte voorraden aan te bieden aan consumenten. Het noodplatform is een initiatief van leveranciers, producenten, communicatiebureau Shoot My Food, inspiratieplatform Food Inspiration en netwerkorganisatie Foodservice Network uit Ede. 

Niet alleen horecaondernemers kampen met enorme problemen, ook veel toeleveranciers hebben sinds deze week te maken met een totale uitval van de vraag. Vrijwel alle leveranciers zitten met grote voorraden die incourant dreigen te worden. Vooral voor de verse producten is haast geboden. De vraag die de bouwers van www.etenover.nl hebben gesteld is hoe we leveranciers kunnen helpen in deze barre tijden en hoe we tegelijkertijd een bijdrage kunnen leveren aan het voorkomen van voedselverspilling.

In enkele dagen is er een digitale marktplaats gecreëerd waar leveranciers hun foodproducten kunnen aanbieden aan consumenten. Kopers kunnen op postcode zoeken naar een leverancier dicht in de buurt. De bestelling gebeurt online, het eten kan door de consument bij de producent worden opgehaald. Horecakwaliteit rechtstreeks van de leverancier/producent tegen schappelijke prijzen.

Ook Jan van As doet mee aan dit initiatief! Je kunt verschillende vispakketten op de site bestellen en bij ons op kantoor afhalen. Binnen de ring van Amsterdam is er ook een bezorgoptie: voor €4,95 word je vispakket door TringTring thuisbezorgd.

Eric van As over het initiatief – klik hier