Go to Top

Nederlandse finale Bocuse d’Or

Vijf chefs hebben zich voorbereid op de Nederlandse finale van Bocuse d’Or. Waar uiteindelijk één winnaar is uitgekomen- Marco van der Wijngaard.

Nederlandse finale Bocuse d’Or

De afgelopen maanden hebben vijf chefs zich voorbereid op dé kookwedstrijd. Welke plaatsvond op de vakbeurs Gastvrij Rotterdam, te Rotterdam. Hierbij werden ze beoordeeld door de grote sterrenchefs uit Nederland. Als kandidaat had je de mogelijkheid om drie prijzen winnen. Voor het beste vis, vleesgerecht en als overall Winnaar. Menno Post, van restaurant Olivijn- in Haarlem is de winnaar geworden van he beste visgerecht. Voor het beste Vleesgrecht is Micha van der Veen de gelukkige winnaar geworden, restaurant Heeren van Harinxma- in Beeterszwaag.

Marco van der Wijngaard van retsuarant ‘t Amsterdammertje – in Loenen aan de Vecht is dé winnnaar geworden van de Nederlandse Bocuse d’or Finale. Hij zal Nederland gaan verdedigen tijdens de Europese finale in Tallinn, welke zal plaatvinden in juni 2020. In Tallinn zullen de beste kandidaten uit Europa gaan strijden tot een plek naar de wereldfinale, welke zal plaatsvinden in januari 2021, tijdens de vakbeurs Sirha in Lyon.

Voor meer info check- bocusedornederland.nl