Go to Top

Hij is er weer: de Oosterschelde kreeft!

Oosterscheldekreeft seizoen

Gisteren, donderdag 28 maart, is het seizoen van de Oosterscheldekreeft weer van start gegaan.
De Oosterscheldekreeft is in het seizoen van de laatste donderdag van maart tot en met zondag 15 juli. Na deze periode is het seizoen gesloten en mag deze niet meer worden bevist. De Oosterscheldekreeft is duurzaam omdat deze seizoensgebonden is en op een duurzame wijze wordt gevangen.

Veiling

De eerste Oosterschelde kreeft werd gisteren door Kees Jansma overhandigt aan Ronald Koeman. Hij heeft dit eerste exemplaar voor een recordbedrag van 50.000 euro geveild. Dit bedrag gaat dit jaar naar de stichting Support Casper, die geld ophaalt voor onderzoek naar alvleesklierkanker.

Wat maakt deze kreeft zo bijzonder?

Volgens een aantal wetenschappers is door de isolatie van de Zeeuwse kreeft het DNA veranderd waardoor er verschillen in smaak met bijvoorbeeld de Europese kreeft is ontstaan. Wat blijkt nou, door deze afwijkende DNA structuur heeft de Oosterschelde kreeft zijn fijne en zachtere smaak gekregen.

Bestellen?

Wilt u meer weten over de Oosterscheldekreeft of direct bestellen? Bel naar onze klantenservice op tel +31(0)20 5829990 of stuur een email naar vishandel@janvanas.nl