Go to Top

Nationale finale Bocuse d’Or opnieuw op Gastvrij Rotterdam

Nationale finale Bocuse d’Or opnieuw op Gastvrij Rotterdam.
Als partner en sponsor van de Bocuse d’Or Nederland houden wij jullie graag op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen.

Bocuse d’Or

Het is alweer enige tijd geleden dat het team van Bocuse d’Or Nederland aan het strijden was in Turijn tijdens de Europese finale van de wedstrijd. Helaas heeft het team toen geen plek kunnen bemachtigen in de finale van Bocuse d’Or, die van 26 t/m 30 januari 2019 plaatsvindt in Lyon, Frankrijk.

Maar er is nieuws, vandaag is bekend gemaakt dat de National finale van de Bocuse d’Or opnieuw gehouden wordt tijdens Gastvrij Rotterdam. Het bestuur van Bocuse d’Or Nederland organiseert de Nationale finale van de Bocuse d’Or op de gastronomische vakbeurs Gastvrij Rotterdam. De vakbeurs en Bocuse d’Or Nederland hebben hun samenwerking voor twee edities van de Nederlandse finale verlengd. Op de Horecava in Amsterdam is de overeenkomst getekend.

Nieuwe Kandidaten
Het jaar 2019 staat in het teken van het selecteren van een nieuwe kandidaat voor Bocuse d’Or die Nederland in de Europese finale gaat vertegenwoordigen. Via de voorronde, waarbij maximaal 12 kandidaten bij Friesland Campina gaan koken, plaatsen 5 kandidaten zich voor de grote Nederlandse finale die gehouden wordt op Gastvrij Rotterdam. Beursorganisator Robert Melaard: “Bocuse en de vakbeurs Gastvrij Rotterdam hebben al jaren een hechte band en daarom is het fantastisch dat we voor de komende jaren onze relatie verder voortzetten.” In 2019 wordt het de vierde keer dat de Nederlandse finale tijdens Gastvrij Rotterdam wordt gehouden.

Nieuwe Kandidaten
De ambitieuze vakbeurs Gastvrij Rotterdam is van maandag 23 tot en met woensdag 25 september in Ahoy Rotterdam. De Nationale finale is op maandag 23 september 2019 op het grote podium waar de World of Bocuse d’Or wordt gepresenteerd. Gastvrij Rotterdam richt zich op ambitieuze horecaprofessionals uit het midden- en hoog segment. Bestuurslid Ricardo Eshuis: “Juist die ambitie en groei van Gastvrij Rotterdam past uitstekend bij de prestaties van de kandidaten die als een ware topsporter alles uit de kast moeten halen om de meest geschikte kandidaat te zijn om Nederland in Europa te mogen vertegenwoordigen.”

Aanmelden kandidaten vanaf 1 februari
Kandidaten voor de voorrondes kunnen zich vanaf 1 februari aanmelden via www.bocusedornederland.nl. Na de aanmelding wordt er een selectie gemaakt en gaan maximaal 12 kandidaten naar de voorronde. Afgelopen jaar hebben chef Lars Drost en commis Mike Klaasen van Ciel Bleu** een mooie prestatie neergezet tijdens de Europese finale van Bocuse d’Or in Turijn. Het was de eerste keer dat zij aan deze meest prestigieuze wedstrijd hebben deelgenomen. Het bestuur heeft besloten om Lars Drost direct te plaatsen in de Nationale finale van 2019.