Go to Top

Oosterscheldekreeft seizoen weer van start gegaan!

Oosterscheldekreeft seizoen

Vandaag, donderdag 29 maart, is het seizoen van de Oosterscheldekreeft weer van start gegaan.
De Oosterscheldekreeft is in het seizoen van de laatste donderdag van maart tot en met zondag 15 juli. Na deze periode is het seizoen gesloten en mag deze niet meer worden bevist. De Oosterscheldekreeft is duurzaam omdat deze seizoensgebonden is en op een duurzame wijze wordt gevangen.

Veiling Oosterscheldekreeft

De eerste Oosterscheldekreeft wordt dit jaar in ontvangst genomen door Claudia en Jannis Brevet, van het driesterren-restaurant Inter Scaldes te Kruiningen. Traditiegetrouw wordt de eerste Oosterscheldekreeft geveild voor het goede doel, dit jaar wordt de eerste kreeft geveild door veilingmeester Edwin Vinke, van restaurant De Kromme Watergang en de opbrengst gaat deze keer naar War Child.

Wat maakt deze kreeft zo bijzonder?

Volgens een aantal wetenschappers is door de isolatie van de Zeeuwse kreeft het DNA veranderd waardoor er verschillen in smaak met bijvoorbeeld de Europese kreeft is ontstaan. Wat blijkt nou, door deze afwijkende DNA structuur heeft de Oosterschelde kreeft zijn fijne en zachtere smaak gekregen.

Vangsttechniek

De vangst wordt gedaan met korven, ook wel pots genoemd. De vissers gaan te water en voorzien de korven met aas en laten deze zakken naar de bodem. De volgende dag gaat de visser deze weer ophalen.

Culinair

De heerlijke, zoete en verfijnde smaak maakt deze kreeft zo uniek. Bereid de kreeft op de Big Green Egg, maak er een salade van of gratineer hem lekker in de oven. Serveer er een Riesling uit de Elzas bij, en voila…bon appetit!

Bestellen?

Wilt u meer weten over de Oosterscheldekreeft of direct bestellen? Bel naar onze klantenservice op tel +31(0)20 5829990 of stuur een email naar vishandel@janvanas.nl