Go to Top

Vis&Inspiratie bijeenkomst geslaagde dag!

Op maandag 20 november 2017 was er weer een bijeenkomst van Vis&Inspiratie.
Deze keer stond de bijeenkomst in het teken van ‘IJsland, het land van vuur & ijs’.
Wij en de 75 aanwezigen waren deze dag te gast bij Het Amsterdamse Proeflokaal. Het Amsterdamse Proeflokaal is een ontmoetingsplek waar iedereen de smaak van Amsterdam kan proeven: van Amsterdammers tot toeristen, van forenzen tot foodies.

Workshop

Na een hartelijk welkomstwoord van de eigenaar gingen de workshops van start. Groep 1 mocht direct de keuken in waar Chef Guðlaugur P. Frímannsson een cured Arctic Char aan het bereiden was. Hij paste bepaalde technieken toe, zoals sous vide garen met de roner.
Groep 2 was intussen gestart in de mediaroom waar onze IJslandse langoustine leverancier Skinney-Thinganes klaarstond met zijn verhaal over de IJslandse langoutines. Het verhaal ging over waar ze worden gevangen en hoe ze worden gevangen. Deze workshop werd afgesloten door de deelnemers mee te nemen in de Food Experience door o.a. een duik te nemen in o.a. de eet geschiedenis van onze hoofdstad via plate-mapping.

Groep 3 stond in het teken van de Icelandic Cod, wat begeleid werd door Chef Einar Björn Árnason. Niemand minder dan Chef de Cuisine Arjan Speelman (Ciel Bleu, Hotel Okura) assisteerde hem. Chef Arjan Speelman is een bekende van Einar aangezien zij elkaar eerder ontmoet hebben op het prachtige IJsland.

Na een welverdiende break van Damrak Gin, gingen de workshops verder om vervolgens te eindigen met een heerlijke 4 gangen lunch klaargemaakt door de vier chefs (Arjan Speelman, Einar Björn Árnason, Guðlaugur P. Frímannsson en chef van Het Amsterdamse Proeflokaal Richard Aloserij).

Mede dankzij onze partners van Promote Iceland, Iceland Responsible Fisheries maar ook Fourcroy Wijnen is dit event mogelijk gemaakt, onze dank hiervoor.
Het was wederom weer een geslaagde dag met al onze leden en wij kijken al weer uit naar de volgende bijeenkomst!

Vis&Inspiratie

Nog meer inspiratie opdoen? Versvishandel Jan van As organiseert een viertal bijeenkomsten per jaar om kennis, marktinformatie en inspiratie op te doen. Het is een uitstekende manier om anderen uit de branche te leren kennen, uw netwerk uit te breiden en bij te blijven met de laatste trends en ontwikkelingen. Voor meer informatie over het lidmaatschap, ga naar www.janvanas.nl/viseninspiratie