Go to Top

Bodemcultuur mosselen weer verkrijgbaar

Bodemcultuur Mosselen

Bodemcultuur mosselen zijn vanaf deze week weer verkrijgbaar bij Versvishandel Jan van As!
De Zeeuwse bodemmosselen zijn de trotst van Zeeland en men zegt dat dit de lekkerste mosselen ter wereld zijn.

Bodemcultuur

Het zaad van de mosselen wordt uitgezet op percelen op zee, dit noemt men bodemcultuur. Zodra de mosselen volgroeid zijn, dus als ze voldoen aan een bepaald % vlees (minimaal 28%), schept de mosselkor ze van de bodem. Het percentage vlees van de bodemcultuur is op dit moment 31%, prima dus.

Mosselen zijn afhankelijk van natuurlijke omstandigheden. Ze hebben ongeveer twee jaar tijd nodig om uit te groeien tot consumptierijpe mosselen. De mossel zelf heeft zich de afgelopen periode ruimschoots kunnen voeden om uit te groeien tot een smaakvol product.

Gezond

Mosselen zijn rijk aan eiwitten en zitten vol met vitaminen en mineralen. In vergelijking met vlees, zijn mosselen rijker aan ijzer, fosfor en vitamine B. Superfood dus!

De ‘r’ in de maand?

“Mosselen zijn enkel goed in de maanden met een “r” wordt wel eens in de volksmond gezegd. De oorsprong van dit gezegde dateert van de tijd waarin nog geen gekoeld transport bestond. Het is namelijk zo dat mosselen zeer onderhevig zijn aan temperatuurverschillen. Daardoor was het vervoeren ervan onmogelijk in de warmere maanden. Vandaar de misvatting. Dankzij de evolutie in de transportsector en de manier van mosselen kweken is het mogelijk om 9 maanden per jaar mosselen te eten. Het seizoen van de bodemcultuur mosselen begint halverwege juni en loop door tot en met april.

 Bestellen

De mosselen zijn nu verkrijgbaar bij Versvishandel Jan van As. Voor meer informatie, of bestellingen, kunt u bellen naar 020-5829990 of mail uw bestelling naar vishandel@janvanas.nl