Go to Top

Prijsstijging Hollandse garnalen

Prijsstijging Holl. garnaal

Oorzaak
Op dit moment zijn de vangsten van de Hollandse garnalen zeer matig. Oorzaak is dat er momenteel gewoon te weinig garnalen zijn in de Waddenzee.

Vraag en aanbod

Aangezien de vraag van de leveranciers hoger is dan het huidige aanbod, zien wij een duidelijke prijsstijging van de garnaal. De prijs van de Hollandse garnaal wordt bepaald op de veiling.

Over de Hollandse garnaal

De Hollandse garnaal kent verschillende benamingen zoals Grijze Garnaal of Noordzee Garnaal. De Hollandse garnaal behoort tot de familie van de Crangonidae, oftewel de zandgarnalen. Deze garnaal komt hoofdzakelijk voor in de zeeën van West Europa (o.a. de Waddenzee), waar ze leven op zand en slikbodems. Overdag graaft de garnaal zich in, alleen de ogen en antennes steken uit het zand. ‘s Nachts krijgen ze een donkere schutkleur en gaan ze op zoek naar voedsel (algen, slakjes en allerlei plantaardig voedsel). De grijze garnaal behoort tot de top drie belangrijkste commerciële Noordzee soorten.

Vragen?

Indien jullie vragen hebben of meer willen weten over deze prijsstijging, neem gerust contact op met onze afdeling klantenservice via telefoonnummer 020-5829990 of stuur een email naar vishandel@janvanas.nl