Go to Top

Terug in het seizoen, de schol!

Schijnt de zon op je bol, dan eet je schol!
De schol is vanaf vandaag weer volop verkrijgbaar bij Versvishandel Jan van As.

Schol

Schol is een bekende platvis in onze Europese wateren. Schol wordt bij onze zuiderburen ook wel Pladijs genoemd en komt zelfs voor in de wateren van de Atlantische Oceaan en van Groenland tot aan Noorwegen.

Culinair

Schol is een echte zomer vis. Tijdens de zomerperiode is de schol qua smaak uitmuntend te noemen. Schol is een ‘magere’ vissoort en vrij neutraal van smaak. Het visvlees is stevig maar zeer mals. Het is een veelzijdige en dankbare vis in bereidingen. Je kunt de schol stoven, pocheren maar het lekkerst is natuurlijk krokant bakken op de vel.

Vangstgebied en Seizoen

De schol is echt een Hollandse vis, maar hij komt niet alleen voor in de Noordzee. Men vist op schol ook in de Atlantische-oceaan, van Groenland tot aan Noorwegen. Schol wordt onder andere bevist met de pulsewing, en de flyshoot. Het seizoen van de schol loopt van mei tot en met december.

Bestellen

Meer weten of direct bestellen? Bel naar onze klantenservice via 020-5829990, of stuur een e-mail naar vishandel@janvanas.nl