Go to Top

De zeewolf, nu van ‘rood’ naar ‘oranje’

promo zeewolf

De Zeewolf, nu van ‘rood’ naar ‘oranje
Het heeft jaren van onderzoek gekost, maar het lijkt erop dat de IJslandse zeewolf van een rode naar een oranje duurzaamheidsstatus gaat. Men verwacht zelfs dat hij dit jaar misschien zelfs een groene status gaat krijgen!

Populatie

De populatie in IJsland neemt toe en de zeewolf werd altijd al op een duurzame manier gevangen, namelijk met pole&line of longline. Op dit moment is MSC de zeewolf aan het onderzoeken of deze ook het bekende blauwe logo kan dragen. Maar vanwege de goede populatie en de duurzame vangsttechniek, krijgt hij nu in ieder geval de oranje status.

Monsterlijk uiterlijk

Dat de zeewolf geen knappe vis is, dat weten we allemaal. Maar onder zijn taaie huid zit een heerlijk visje. Zijn grote stompe tanden heeft hij nodig om bijvoorbeeld krabben, kreeften en schelpdieren te kraken. Zijn donkergrijze huid is zijn camouflage, omdat hij op de steenachtige, zandige of modderige bodems tot 500 meter diepte leeft.

Smaak

De zeewolf is familie van de baarsachtigen en de structuur van het vlees is vrij stevig en de smaak is sterk. Zeewolffilet heeft een lichte kleur. De zeewolf is een matig vette vis. Witte zeewolf wordt bijvoorbeeld vaak geserveerd in combinatie met ‘vette’ sauzen als witte wijn saus en botersaus.

Seizoen

Zeewolf wordt het gehele jaar te koop aangeboden, maar het is niet raadzaam om deze vis het gehele jaar te consumeren. Zeewolf gaat zich voortplanten in de maanden november tot en met januari. In deze periode is de zeewolf mager waardoor de filet erg waterig en glazig zijn. U kunt de zeewolf het best consumeren in de maand februari tot en met november.

Tip

Koop geen kleine zeewolf. Zeewolf bezit in de filet een flinke rij dikke buikgraten. Grote filet zijn makkelijker te portioneren.

Bestellen?

Wilt u meer weten over de zeewolf of direct bestellen? Bel naar onze klantenservice op tel +31(0)20 5829990 of stuur een email naar vishandel@janvanas.nl