Go to Top

Hij is er weer, de Oosterscheldekreeft!

Oosterscheldekreeft

Terug in het seizoen, de Oosterscheldekreeft.
Op donderdag 30 maart is het Oosterscheldekreeftenseizoen feestelijk geopend. De Oosterscheldekreeft is in het seizoen van de laatste donderdag van maart tot en met 15 juli. Na deze periode is het seizoen gesloten en mag deze niet meer worden bevist. De Oosterscheldekreeft is duurzaam omdat deze seizoensgebonden is en op een duurzame wijze wordt gevangen.

Wat maakt deze kreeft zo bijzonder?

Volgens een aantal wetenschappers is door de isolatie van de Zeeuwse kreeft het DNA veranderd waardoor er verschillen in smaak met bijvoorbeeld de Europese kreeft is ontstaan. Wat blijkt nou, door deze afwijkende DNA structuur heeft de Oosterschelde kreeft zijn fijne en zachtere smaak gekregen.

Vangsttechniek

De vangst wordt gedaan met korven, ook wel pots genoemd. De vissers gaan te water en voorzien de korven met aas en laten deze zakken naar de bodem. De volgende dag gaat de visser deze weer ophalen.

Culinair

De heerlijke, zoete en verfijnde smaak maakt deze kreeft zo uniek. Bereid de kreeft op de Big Green Egg, maak er een salade van of gratineer hem lekker in de oven. Serveer er een Riesling uit de Elzas bij, en voila…bon appetit!

Bestellen?

Wilt u meer weten over de Oosterscheldekreeft of direct bestellen? Bel naar onze klantenservice op tel +31(0)20 5829990 of stuur een email naar vishandel@janvanas.nl

Art.nr. 410260 400 – 600 gr. | Art.nr. 410270 600 – 800 gr. | Art.nr. 410280 800 – 1200 gr.| Art.nr. 410290 – 1200 gr.