Go to Top

The Black Tiger, de Aziatische broer van de gamba

black tiger gamba

The Black Tiger, de Aziatische broer van de gamba (of is het nou garnaal?)

Garnalen heb je in heel veel verschillende soorten en maten. Wij noemen het garnalen, in het buitenland beter bekend als gamba. In Nederland wordt gamba’s als verzamelnaam gebruikt voor alle grote warmwater garnalen. Scampi daarentegen is het meervoud van het Italiaanse scampo en betekent niets meer of minder dan langoustine, in het Nederlands. De Black Tiger is een Aziatisch soort, met mooie zwarte strepen op zijn rug. Snappen jullie het nog?

De Black Tiger, al een behoorlijke tijd een gevestigde garnaal in de horeca. Maar wat maakt deze garnaal zo speciaal? Blijf lezen, want wij leggen dit graag even aan jullie uit.

Facst & Figures

Deze garnaal kan een lengte van 40 cm behalen, een grote jongen vol van smaak! Het product kent een stevige structuur en is een ideaal product voor zowel voor- als hoofdgerechten.

De schaal van de Black Tiger is harder en dikker in vergelijking met andere garnaal soorten. Black Tijgergarnalen hebben een typische garnaal lichaam plan. Dit ‘plan’ bestaat uit een grote kop, staart, vijf paar zwembenen en vijf paar loopbenen.

Vangstgebied

Black Tijgergarnalen (Penaeus monodon) zijn oorspronkelijk afkomstig van de kusten van het Arabische Schiereiland, de Stille Oceaan en de kusten van de Indische Oceaan. Maar ze worden vooral in Azië volop gekweekt in alle maten en kwaliteiten. Tegenwoordige worden de garnalen ook biologisch gekweekt. 

Seizoen en duurzaamheid

De Black Tiger garnalen zijn biologisch en ASC Label verkrijgbaar het gehele jaar door. Als er geen Black Tiger garnaal verkrijgbaar is,  kan je ook de Tuticorin, Kuruma of een andere Reuze zoetwater garnaal nemen. 

Informatie

Wij kunnen ons voorstellen dat je misschien meer wilt weten over de Black Tiger of andere garnalen. Neem dan gerust contact op met onze klantenservice via tel 020-5829990 of stuur een email naar vishandel@janvanas.nl.

Direct bestellen? Let op, de Black Tiger garnalen worden in diverse variaties aangeboden. Groot/klein, gepeld/ongepeld, met/zonder kop. Onze klantenservice helpt je graag op weg.