Go to Top

Aqui está…la Corvina!

Corvina

Om nog even in de Spaanse sferen te blijven, deze keer in de promo, de Corvina!

Wellicht heeft dit nieuwsbericht een korte toelichting nodig.
Elk jaar organiseert Versvishandel Jan van As (onder de vlag ‘Vis&Inspiratie’) jaarlijks een aantal bijeenkomsten en evenementen. Waaronder een Experience Day, 2 inspirerende bijeenkomsten en een trendtour naar een (Europese) stad. Dit jaar ging de trendtour naar het zonnige, culturele maar vooral culinaire Valencia.

Een onderdeel van het drukke programma was een bezoek aan onze Corvina leverancier, gelegen in de pittoreske haven van Burriana. Nadat wij zeer hartelijk werden ontvangen door Tahiche gingen wij aan boord. De ietwat ruige boottocht bezorgde ons, naast wat gevoelige maagjes, dichterbij de kweekvijvers van onder andere de corvina. Als een mooi schilderij lagen ze verspreid in het blauwe heldere zeewater.
Eenmaal terug aan vaste wal, mochten wij een kijkje nemen in de productieruimte. Hier wordt het verwerkt, verpakt en verzonden naar de klanten. Dit alles in een tijdsbestek van minder dan 8 uur.

De Corvina | Feiten en Cijfers

Deze vis wordt ook wel Ombervis of Meagre genoemd. De vis lijkt op de zeebaars met zijn zilverkleurige huid en gele bek.

Het is zeer eiwitrijk en rijk aan mineralen en vitamines, een gezond visje dus!
De wilde variant kan tot 2 meter lang worden en 55 kilo zwaar. De gekweekte worden niet zwaarder dan ongeveer 8 kilo.

Seizoen

De gekweekte Corvina is het hele jaar verkrijgbaar.

Wil je meer informatie over de Corvina of direct bestellen? Bestel dan nu via 020-5829990, komende twee weken in de promo! ¡Buen provecho