Go to Top

Ooit gehoord van de ‘witte tonijn’?

witte tonijn filet

De ‘witte tonijn’

Als wij zeggen witte tonijn dan zeggen jullie…juist, de Albacore tonijn!
Maar is deze tonijn wel wit? Wij leggen het je even aan je uit.

De Albacore tonijn wordt ook wel de witte tonijn genoemd omdat hij veel lichter is dan de rest van zijn familie. Wit is dan niet het juiste woord, de kleur kun je beter omschrijven als rosé. Dit kleine buitenbeentje heeft een lengte van maximaal 140 centimeter (zijn grote broers kunnen wel 3 meter worden). Wat wel opvallend is, is zijn mooie lange zijvin. De Albacore (ook afstammeling van de Scombridae familie, zoals de makreel) heeft een matig vetgehalte en is wat zachter en milder van smaak. De Albacore kun je natuurlijk perfect rauw eten in de vorm van sashimi. Maar ook bij kort grillen is het een lekker gerecht!

Seizoen witte tonijn

Het seizoen loopt van februari tot en met december, dus dan is de Albacore op zijn best. Dit komt doordat de tonijn zich aan het voortplanten is waardoor het in deze maanden van mindere kwaliteit is. Toch is er dan goede kwaliteit Albacore te verkrijgen maar dan uit andere delen van de zee. Vraag hiernaar bij uw visspecialist.

Vangstgebied en vangstmethode

De Albacore komt voor in de warme wateren rondom Tahiti, gelegen in de Stille Zuidzee en wordt hoofdzakelijk gevangen met de duurzame vangstmethode Pole and line. Deze methode is effectief en de bijvangst is nihil. Een lekker duurzaam visje dus!

Duurzame witte tonijn

Met de Albacore populatie rondom Tahiti gaat het goed, deze is dan ook verkrijgbaar onder het MSC label.

witte tonijn

witte tonijn