Go to Top

Kvitsøy zalm, nieuw in het assortiment

Kvitsøy zalm nieuw in het assortiment

Kvitsøy zalm, nieuw in het assortiment

Afkomstig van de Noorse eilandengroep Kvitsøy

Herkomst

Vis is altijd een belangrijke voedselbron geweest voor de bewoners van het eiland Kvitsøy. Al tijdens de Viking-tijd begonnen de bewoners met het exporteren van vis naar Engeland, wat het eiland veel welvaart gebracht. De eerste Noorse Koning, Harald Schoonhaar, had hier zijn kasteel en ligt er ook begraven.

Kwaliteit

De viskwekerijen van Kvitsøy langs de Noorse westkust bieden optimale omstandigheden voor het kweken van zalm: schoon en vers zeewater, gunstige zeestromingen, veel aandacht voor het welzijn van de vissen en geen gebruik van antibiotica.

Door de speciale manier van verpakken wordt de houdbaarheid van de vis verlengd en de textuur en de smaak verbeterd. De verpakking wordt zorgvuldig afgedicht, waardoor u als eerste in aanraking komt met de vis nadat deze de inpakafdeling in Noorwegen heeft verlaten. Niemand verbreekt hierdoor het verkoelingsproces waardoor de zalm zo vers mogelijk blijft. Kvitsøy zalm is verkrijgbaar bij als hele zalm en als filet.

Direct bestellen?

Ook deze prachtige zalm bestellen bij Versvishandel Jan van As? Bel naar onze klantservice via 020-5829990. Of neem contact op met uw accountmanager.

Artikelnummer 142006