Go to Top

Experience Day Vis&Inspiratie

Experience Day Vis&Inspiratie

Le Petit Pecheur

Eind mei nam Versvishandel Jan van As haar Vis&Inspiratie leden mee naar Zeeland. De jaarlijkse Experience Day vond dit keer plaats bij een van onze schaal- en schelpdieren leveranciers, Le Petit Pecheur. Onderweg naar Zeeland bleven we maar zeggen, Zeeland heeft toch de meeste zonuren? Helaas, dat ging deze dag niet op. De hele dag kwam het met bakken uit de lucht, dit betekende een volledig binnen programma. Na een welkom ontvangst en een uitgebreide rondleiding, kregen wij in de mooie demo ruimte van Le Petit Pecheur van alles te proeven. Jan Kruijsse gaf i.p.v. de geplande strandwandeling, een presentatie over eetbare wieren.

Neeltje Jans

Even de auto in en op naar Neeltje Jans in Vrouwenpolder. Het seizoen van de hangcultuurmosselingen ging bijna van start, een mooi moment om de eerste hangcultuur mosselen te proeven. Maar niet voordat de productieruimte bekeken werd. De buien waren even gestopt dus snel op de boot om te kijken bij de netten in het water.

Ondertussen werd alles gereed gemaakt voor het avondeten, de eerste mosselen!

Kortom ondanks de regen een leerzame, inspirerende dag!

Margreet Teeuwissen