Go to Top

Nieuwe Haring weer verkrijgbaar

Nieuwe Haring weer verkrijgbaar

Vanaf aanstaande woensdag kunnen wij weer Nieuwe Haring aanbieden; ook wel bekend als ‘Hollandse Nieuwe’. 

Hollandse Nieuwe 

Haring krijgt pas de titel ‘Hollandse Nieuwe’ als het vetgehalte minimaal 16 % bevat en als de haring op traditioneel Hollandse manier is gekaakt, gerijpt, gezouten en gefileerd. Het ideale vetpercentage voor de ‘Zoute Haring’ bedraagt 20%. De haring is dan vaak romig te noemen. De term ‘Maatjesharing’ wordt tevens gebruikt voor ‘Hollandse Nieuwe’ en stamt af van de term ‘Maagdelijke haring’ en is een jonge haring die nog geen hom of kuit bezit.

Is de haring die wij consumeren wel rauw? Nee. De haring, beter gezegd ‘Zoute Haring’ of ‘Hollandse Nieuwe’ die wij consumeren is niet rauw, maar is door het pekelwater gerijpt. De gevangen haring wordt eerst aan boord van het schip gekaakt. Het kaken houdt in dat de kieuwen en een gedeelte van de ingewanden worden verwijderd. De alvleesklier blijft zitten, want deze klier zorgt ervoor dat de haring rijpt. Haringen worden gesorteerd op grootte en in emmers verpakt met pekelwater, waarna ze direct ingevroren worden.

Artikelnummers haring

201541 HARING MSC EMMER 35/40 ST.BEVR.

300320 MAATJESHARING MSC SCHOON PER 10 ST

300251 AUGURK PLAKJES 2,5 LTR

630750 UIEN GESNEDEN A 1 KG