Go to Top

Werkwijze

Tweewekelijks versturen wij een overzicht van onze verse aanvoer van vis, schaal- en schelpdieren. Een overzicht met producten die gedurende twee weken speciaal voor onze klanten scherp geprijsd zijn. Meld je hiernaast aan voor deze nieuwsbrief.

INKOOP VERSE VIS

Versvishandel Jan van As streeft naar duurzame producten van uitstekende kwaliteit. Om dit te waarborgen kopen we verschillende vissoorten rechtstreeks in van diverse visboten; verser kan niet!

Daarnaast koopt Versvishandel Jan van As verse vis in via alle afslagen in Nederland, België, Denemarken en Frankrijk. We hebben een zeer uitgebreid en bijzonder assortiment buitenlandse vissoorten, die we importeren vanuit de hele wereld. Daarbij werken we zoveel mogelijk met leveranciers wereldwijd die zorgvuldig met de visstanden omgaan. Bijzonder is de lijn gevangen en duurzame vis vanuit IJsland, de Azoren, Seychellen en Tahiti, zoals de Albacore tonijn.

WERKWIJZE PRODUCTIE

Bestellingen worden verwerkt door drie ploegen. De nachtploeg en vroege dagploeg verwerken bestellingen voor onze klanten die via onze eigen distributie bezorgd worden. De late dagploeg zorgt voor de aanlevering van de groothandel vestigingen.

Vanaf binnenkomst worden alle producten met unieke traceringnummers gemonitord, wat een juiste borging en controle op alle stappen in het proces garandeert. De bestelde verse vis wordt door deskundige medewerkers per bestelling verzameld, waarna vakbekwame fileerders deze zorgvuldig, volledig volgens uw specifieke wensen, verwerken en verpakken. Ontgraten, portioneren of ontschubben? Wat je maar wilt!

WERKWIJZE LOGISTIEK

Een team van logistieke medewerkers garandeert een zorgvuldige levering van uw bestelling. Versvishandel Jan van As beschikt over een modern wagenpark waarin uw bestelling (via vastgestelde routes) in koelauto’s wordt vervoerd. In het dak van de voertuigen is een zonnepaneel gemonteerd. Die levert de benodigde energie voor de koelinstallatie van de laadruimte. Daarnaast blijft de koeling doordraaien als de motor stil staat. Hierdoor blijft de temperatuur in de laadruimte constant gekoeld, wat ten gunste is van de verse vis en overige visproducten in de wagen.

AFLEVERTIJD

Uiteraard houden wij u altijd op de hoogte van de status van uw bestelling. Wij geven zelfs een tijdsindicatie van de aflevertijd met een bandbreedte van twee uur. Onze logistieke afdeling heeft direct inzicht in de locatie van de voertuigen.

VOEDSELVEILIGHEID

De bedrijfsprocessen van Versvishandel Jan van As zijn door DNV gecertificeerd volgens de internationale ISO en FSSC-richtlijn voor het procesbeheersysteem van voedselveiligheid.

MSC/ASC GECERTIFICEERD

Versvishandel Jan van As is al sinds 2005 gecertificeerd door de Marine Stewardship Council (MSC) en werkt zoveel mogelijk samen met leveranciers die zorgvuldig met de visbestanden omgaan en bij voorkeur ook gecertificeerd zijn door MSC. Tegenwoordig zijn wij ook ASC gecertificeerd; deze vis komt van een verantwoorde, gecertificeerde kwekerij.
MSC Registration nr. MSC-C-50057 | ASC Registration nr. ASC-C-00363

SKAL GECERTIFICEERD

Versvishandel Jan van As is ook gecertificeerd door de SKAL Bio Controle. Dat betekent dat wij ons onderwerpen aan de controles en voldoen aan vastgestelde voorschriften. De genoemde producten en/of voortbrengingsprocessen voldoen aan de eisen voor de biologische productiemethode.
Skalnummer 028491 | Certificaatnummer 628940 | NL-BIO-01