Bottarga tonijn bluefin deluxe doos 125g
Tonijn bottarga wordt verkregen uit tonijnkuit die wordt verwerkt met zeezout en gedroogd met natuurlijke ventilatie.
Omschrijving
Het is een traditioneel gerecht afkomstig van de Siciliaanse kust. Het is een heerlijk product dat in dunne plakjes kan worden gegeten, op smaak gebracht met veel extra vergine olijfolie en vergezeld van gesneden brood.
Tonijnkuit is ook uitstekend geraspt, om spaghetti op smaak te brengen of om botercanapés te verrijken. De smaak is sterker dan die van harder kuit en is over het algemeen zouter. De zakjes of baffe die uit de tonijn worden gehaald, overschrijden zelfs de kilo: ze worden gespoeld, gezouten, geperst en gedurende een variabele tijd tussen 45 en 90 dagen op droge en geventileerde plaatsen gedroogd. Uiteindelijk zal de baffe een amberoranje kleur hebben, neigend naar rood, een intense smaak en klaar om gegeten te worden. Het wordt geleverd in een rijke en elegante verpakking, vacuümverpakt en geplaatst in een verfijnde kartonnen doos
Productinformatie
EAN Code: | 600730_STUK |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 600730_STUK |
Seizoen
Alternatieven
Neem de harderkuit als alternatief |
Herkomst
Herkomst | Italië |
---|---|
Vangstgebied | FAO-gebied Middellandse Zee 37 |
Vangsttechniek
Haken en longlines |
Gastronomie
Tonijnbottarga is altijd een specialiteit geweest van de mediterrane gastronomische scene. Met een sterke smaak is besloten dat het een werkelijk verfijnd ingrediënt is. Ideaal als aperitiefhapje, in dunne plakjes gesneden met een druppel olie , vergezeld van verse groenten. Bottarga wordt meestal verkocht in een stuk, dat geraspt wordt en samen met knoflook en olijfolie spaghetti begeleidt. Daarnaast wordt bottarga ook verkocht in potjes waarin het al geraspt is. Dit is de vorm die je meestal tegenkomt als je bottarga in Nederland koopt. Laten we de pasta koken in ruim gezouten water. Laten we dan wat extra vierge olijfolie bakken met een beetje knoflook, de cocunci fijnsnijden en in een pan doen met wat citroenschil. Wij voegen kookwater toe. Snij een plakje tonijnkuit en rasp deze. Ze blijven de pasta in de pan sauteren, waarbij ze citroen en onze geraspte tonijnkuit toevoegen. Laten we opblazen en dan serveren. Nog een geraspte tonijn en een paar plakjes cocunci ter garnering. Wij zetten het op tafel en genieten! |
Beschikbaarheid
Is het gehele jaar door verkrijgbaar |
Voedingswaarden per 100 gram
Waarvan suikers | 0.00 |
---|---|
Energie kJ | 922.00 |
Eiwit totaal | 26.80 |
Energie kcal | 221.00 |
Waarvan verzadigd vet | 1.10 |
Vet totaal | 12.60 |
Zout | 19.90 |
Koolhydraten totaal | 2.00 |
Tip
Naarmate de bottarga ouder wordt en blootgesteld wordt aan lucht (na openen van de vacuüm verpakking), ontwikkelt zich schimmel op de bottarga. Echter, deze schimmel zit aan het buitenste vliesje van de bottarga, dat gemakkelijk eraf gehaald kan worden alvorens de bottarga te raspen. |