Go to Top

Nieuws

Zeeuwse hangcultuur mosselen seizoen weer begonnen

Het seizoen van de Zeeuwse hangcultuur mosselen is weer begonnen!
De naam hangcultuur zegt het al: deze hangen in het water. Nadat mosselzaad is opgevangen wordt dit mosselzaad bevestigt aan rafelige touwen die omwikkeld worden door een sok. De reden hiervan is om de mosselen de eerste weken te laten hechtten aan het touw.

Lees meer

Versvishandel Jan van As trotse partner Bocuse d’Or Nederland

Team NL Bocuse d Or

Versvishandel Jan van As is per maart dit jaar trotse ‘premium partner’ geworden van Bocuse d ‘Or Nederland.
De stichting Bocuse d’ Or Nederland is opgericht om Nederlandse deelname aan de prestigieuze internationale Bocuse d ‘Or wedstrijden mogelijk te maken.
Bocuse d’ or is dé belangrijkste kookwedstrijd ter wereld, het zijn de Olympische Spelen op het gebied van koken.
Bocuse d ‘Or
De kookwedstrijd Bocuse d’Or is bedacht door Paul Bocuse. Deze 91-jarige chef is een legende die helaas afgelopen januari is overleden.
Bocuse d’Or is de internationale kookwedstrijd die in 1987 voor het eerst gehouden werd. Waarom? Omdat Paul Bocuse graag een culinaire competitie wilde starten waarbij chefs live en voor een publiek gerechten klaar moesten maken. Een combinatie tussen sport en cuisine.
Bocuse d’ Or Nederland
Het doel van Bocuse

Lees meer

Oosterscheldekreeft seizoen weer van start gegaan!

Oosterscheldekreeft seizoen

Vandaag, donderdag 29 maart, is het seizoen van de Oosterscheldekreeft weer van start gegaan.
De Oosterscheldekreeft is in het seizoen van de laatste donderdag van maart tot en met zondag 15 juli. Na deze periode is het seizoen gesloten en mag deze niet meer worden bevist. De Oosterscheldekreeft is duurzaam omdat deze seizoensgebonden is

Lees meer