Go to Top

Versvishandel Jan van As trotse partner Bocuse d’Or Nederland

Team NL Bocuse d Or

Versvishandel Jan van As is per maart dit jaar trotse ‘premium partner’ geworden van Bocuse d’Or Nederland.
De stichting Bocuse d’Or Nederland is opgericht om Nederlandse deelname aan de prestigieuze internationale Bocuse d’Or wedstrijden mogelijk te maken.
Bocuse d’or is dé belangrijkste kookwedstrijd ter wereld, het zijn de Olympische Spelen op het gebied van koken.

Bocuse d’Or

De kookwedstrijd Bocuse d’Or is bedacht door Paul Bocuse. Deze 91-jarige chef is een legende die helaas afgelopen januari is overleden.
Bocuse d’Or is de internationale kookwedstrijd die in 1987 voor het eerst gehouden werd. Waarom? Omdat Paul Bocuse graag een culinaire competitie wilde starten waarbij chefs live en voor een publiek gerechten klaar moesten maken. Een combinatie tussen sport en cuisine.

Bocuse d’Or Nederland

Het doel van Bocuse d’Or Nederland is mensen te enthousiasmeren voor gastronomie. Versvishandel Jan van As kijkt er naar uit om zich samen met Bocuse d‘Or in te kunnen zetten voor de gastronomie in Nederland.

Op 11 en 12 juni vindt de Europese finale van Bocuse d’Or plaats in Turijn. Lars Drost zal daar samen met zijn commis Mike Klaassen (beide werkzaam bij Ciel Bleu**) strijden om een plek in de wereldfinale in Lyon in januari 2019. Samen wonnen zij tijdens Gastvrij Rotterdam de Nederlandse finale.

De voorbereidingen zijn in volle gang. Elke woensdag en zondag trainen de heren in deze nieuwe wedstrijdkeuken in het ROC van Amsterdam. Het traject kost enorm veel tijd en energie. De chefs moeten het willen én kunnen. Vaak trainen Lars en Mike na hun reguliere werk, waardoor zij langere werkdagen maken. Daarin worden ze begeleid door voormalig Bocuse d’Or deelnemer Jan Smink.

Het gerecht
Team NL zal tijdens het EK Piëmontees rund met risotto en kalfszwezerik en nog vier bijpassende garnituren bereiden. De ambitieuze Drost en Klaassen hopen daarmee hoge ogen te gaan gooien in Turijn.

In Turijn moet Nederland bij de eerste tien eindigen, dan mogen we naar het WK finale, in januari 2019 in Lyon.
Uiteindelijk gaan 10 teams door naar de wereldfinale in Lyon in januari 2019.
De volgorde voor de Europese finale is inmiddels bekend. Nederland is op de eerste dag aan de beurt.

Bestuur Bocuse d’Or Nederland

  • SVH Meesterkok Jonnie Boer, restaurant De Librije***, Zwolle
  • SVH Meesterkok André van Doorn, restaurant Kasteel Heemstede*, Houten
  • SVH Meesterkok Marco Poldervaart, restaurant ‘t Havenmantsje, Harlingen
  • SVH Meesterkok Marcel de Leeuw, Nestlé Professional
  • Jan Smink, restaurant De Librije***, Zwolle
  • Leendert Klaassens, culinair adviseur en chocolatier
  • Anita Buiteman, directeur A Solution
  • Joris Prinssen, woordvoerder UMC
  • Ricardo Eshuis, directeur SVH

Meer weten over Team NL tijdens de Bocuse d’Or? ga naar www.bocusedornederland.nl