Go to Top

De roodbaars weer verkrijgbaar

Roodbaars

De roodbaars weer verkrijgbaar.
Na een flinke staking van de IJslandse vissers, van ruim 2 maanden, is de IJslandse roodbaars weer verkrijgbaar.  Nu het weer op voorraad is kunnen we er weer volop van genieten. Want lekker is de roodbaars zeker! Maar wat weten we over deze vis?

Familie

Roodbaars kent een grote familie en behoort tot de orde van de Schorpioenvissen, waaronder ook de Rascasse valt. De familie kent meerdere soorten die allen een sterke gelijkenis hebben maar wel sterk van kleur kunnen variëren. Opvallend aan deze soort zijn de grote ogen en de stekels op de kop. De vis kan een lengte van 100 centimeter behalen met een gewicht van 15 kilogram en leeft tot op een diepte van 1000 meter. Het wordt soms gevangen op grote dieptes, eenmaal naar boven gehaald gaan de ogen iets uitpuilen door het drukverschil.

Seizoen en duurzaamheid

Het seizoen van de roodbaars loopt van juni tot en met maart. De IJslandse variant is geen bedreigde soort, heeft een groene status, en is verkrijgbaar onder het MSC label. Een alternatief is de Rascasse of een snapper-achtige. Is vers niet verkrijgbaar, kies dan de diepvries variant.

Culinair

Roodbaars heeft een redelijk stevige structuur. De kleur van de filet is crème-achtig. De vis heeft een mooie neutrale smaak. Opvallend is dat de grotere veel beter smaakt dan een kleinere vis. De roze-witte filets zijn matig vet en fijn van smaak.
Grote rug stukken van 1 kilogram uit de wateren van IJsland zijn zeer smaakvol. Zeer verse laat zich lastig schubben, tevens heeft deze vis stevige stekels op de kop. Let dus op bij het schoonmaken.

Bestellen

Wil je meer informatie over de roodbaars of direct bestellen? Geef je bestelling door via 020-5829990 of stuur een email naar vishandel@janvanas.nl